خبرهای ویژه
- بلوک هبلکس چیست؟ (معرفی کامل بلوک هبلکس AAC)
- ساخت ویلا بتنی: مزایا، معایب و مراحل اجرای یلا بتنی
- 🏡 شرکت ساخت ویلا با برند «ویلا بساز»
- انواع لوله برق فولادی؛ ویژگی ها و مزایا
تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۰۹ - ۱:۰۰
بلوک هبلکس چیست؟ (معرفی کامل بلوک هبلکس AAC)
تبلیغات هبلکس چیست؟ و چه مشخصات و ویژگیهایی دارد؟ بلوک هبلکس بهعنوان بلوک بتنی سبک شناخته میشود که با استفاده از بهترین متریال و تجهیزات روز دنیا تولید و در بازار مصالح ساختمانی به فروش میرسد. بلوک هبلکس بهواسطه ویژگیها و مزایای بیشماری که دارد امروزه محبوبیت و جایگاه ویژهای در میان سازندگان به دست […]


هبلکس چیست؟ و چه مشخصات و ویژگیهایی دارد؟ بلوک هبلکس بهعنوان بلوک بتنی سبک شناخته میشود که با استفاده از بهترین متریال و تجهیزات روز دنیا تولید و در بازار مصالح ساختمانی به فروش میرسد. بلوک هبلکس بهواسطه ویژگیها و مزایای بیشماری که دارد امروزه محبوبیت و جایگاه ویژهای در میان سازندگان به دست آورده است. اگر شما نیز در پی کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بلوک هبلکس و مشخصات آن هستید، پیشنهاد میکنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.
بلوک AAC چیست؟
هبلکس با نام لاتین Heblex و با نام اختصاری AAC نوعی بلوک بتنی متخلخل است که عمده کاربرد آن در عرصه ساختمانسازی خواهد بود. این بلوک توسط حبابهای هوا متخلخل میشود و بهواسطه ویژگیهایی که دارد امروزه جایگزین سایر مصالح ساختمانی از جمله آجر شده است.
این بلوک بتنی سبک اغلب بهمنظور افزایش مقاومت و عایقبندی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و عمده کاربرد آن نیز در دیوارچینیهای داخلی و خارجی خواهد بود. Heblex بهدلیل ساختار و ترکیبات درجه یک؛ سرعت اجرای پروژه را چندین برابر میکند و هزینههای مربوطه را نیز تا حد بسیاری کاهش میدهد.
تاریخچه بلوک هبلکس
بلوک هبلکس که بهعنوان بلوک هوادار اتوکلاو شده شناخته میشود برای اولین بار با نام رسمی Autoclaved Aerated Concrete در اروپا تولید شد. این بلوک ساختمانی در سال 1924 میلادی توسط مهندس آرشیتکت سوئدی اختراع و در اختیار طیف وسیعی از سازندگان و خریداران مصالح ساختمانی قرار گرفت.
نکته جالب این است که امروزه بلوک هبلکس در اروپا و آمریکا با نامهای مختلفی از جمله YTONG، HEBLEX و SIPOREX به فروش میرسد و محبوبیت بسیاری نیز در صنعت ساختوساز به دست آورده است.
مواد اولیه در ساخت بلوک هبلکس
در ساخت بلوکهای هبلکس از متریال و مواد اولیه درجهیک و تضمینی استفاده میشود و بههمینخاطر این بلوکها در مقایسه با سایر بلوکهای ساختمانی از قدرت و ماندگاری بیشتری برخوردار هستند. در ادامه مطلب سعی داریم به بیان مواد اولیه استفاده شده در ساخت بلوک هبلکس بپردازیم:
مواد اولیه | توضیحات |
آب | مهمترین مواد اولیه در ساخت بلوک هبلکس، آب است. آب وظیفه ترکیب سایر مواد با یکدیگر را بر عهده دارد. اغلب متخصصان توصیه میکنند که از آب پاکیزه و فاقد هر گونه آلودگی برای ساخت بلوکهای هبلکس استفاده کنید. |
آهک | از دیگر متریال موردنیاز در ساخت بلوک هبلکس میتوان به آهک اشاره کرد که موجب افزایش سفتی و پایداری بلوکها میشود. علاوهبر این استفاده از آهک میزان مقاومت حرارتی هبلکس را نیز چندین برابر میکند. |
سیمان | سیمان یکی دیگر از متریال موردنیاز در ساخت هبلکس است. این ماده از قدرت چسبندگی بالا برخوردار است و موجب استحکام و مقاومت سازه میشود. |
پودر آلومینیوم | پودر آلومینیوم نیز بهمنظور ایجاد تخلخل و کاهش وزن بلوک مورد استفاده قرار میگیرد و استفاده از آن در ساخت بلوک هبلکس الزامی خواهد بود. |
سیلیس | سیلیس در بلوکهای هبلکس مسئولیت پرکنندگی و عایقبندی دارد و موجب عایقبندی دیوارهای هبلکسی در برابر حرارت، صدا و رطوبت میشود. |
مشخصات ظاهری و فنی بلوک هبلکس
بلوک هبلکس نیز مانند بسیاری از مصالح ساختمانی دیگر دارای یک سری مشخصات فنی و ظاهری مخصوص به خود است که در ادامه سعی داریم به بیان آنها بپردازیم:
ابعاد بلوک هبلکس
بلوک هبلکس امروزه در ابعاد و اندازههای استانداردی تولید و در بازار به فروش میرسد که شما میتوانید مطابق با نیاز پروژهتان، ابعاد موردنظر را انتخاب و از تولیدکنندگان هبلکس خریداری کنید. البته ناگفته نماند که امروزه برخی از کارخانجات هبلکس این امکان را برای مشتریان خود فراهم کردهاند تا بلوک هبلکس را با توجه به نیاز پروژه و در ابعاد مورنظرشان سفارش دهند. از رایجترین و کاربردیترین ابعاد بلوک هبلکس میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- 10*25*60
- 15*25*60
- 25*25*60
- 30*25*60
وزن بلوک هبلکس
وزن بلوک هبلکس نیز از مشخصات مهم این بلوک محسوب میشود. بلوکهای هبلکس با توجه به نوع طراحی و ساختاری که دارند در مقایسه با سایر بلوکهای ساختمانی از وزن بسیار کمتری برخوردار هستند. برای مثال وزن هر مترمکعب بلوک هبلکس بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم تعیین شده که تقریباْ با یک سوم تا یک چهارم وزن بتن برابر است.
مقاومت فشاری در بلوک هبلکس
جالب است بدانید که میزان مقاومت فشاری در بلوک های هبلکس بین ۲۵ تا ۳۵ کیلوگرم بر سانتی متر تعیین شده است. البته ناگفته نماند که افزایش این اعداد با توجه به خدمات تولیدکننده، نوع سفارش و حتی سایر مشخصات بلوک امکانپذیر خواهد بود.
دانسیته بلوک هبلکس
دانسیته بلوکهای هبلکس تنها در حالت خشک مشخص میشود و وزن تقریبی آن را میتوان حدود ۵۸۰ کیلوگرم در هر مترمکعب دانست. وزن یک آجر تقریباْ ۱۰ برابر بیشتر از هبلکس است و با وجود اینکه آجر از وزن منتری نسبت به سنگ برخوردار است اما حدود ۴.۶ برابر از هبلکس سنگینتر خواهد بود. پس میتوان گرفت که وزن سنگ تقریبا٬ ۱۰۰ برابر بیشتر از بلوک هبلکس است.
انواع بلوک هبلکس
بلوک هبلکس بهعنوان یک بلوک بتنی سبک امروزه در انواع و مدلهای مختلفی تولید میشود که شما میتوانید متناسب با نیاز پروژه و سلیقه شخصی یکی از مدلها را انتخاب و از کارخانجات تولیدکننده هبلکس با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید. در ادامه به معرفی انواع مختلف بلوک هبلکس میپردازیم:
- بلوک هبلکس معمولی
- بلوک هبلکس اتوکلاو شده
- بلوک هبلکس سوراخدار
- بلوک هبلکس مسلح
مراحل تولید بلوک Heblex
پروسه تولید بلوک هبلکس در طی مراحل نختلفی انجام میشود که در ادامه شما را با این مراحل آشنا میکنیم:
- فراهم کردن مواد اولیه
- ترکیب مواد اولیه
- سفت شدن بلوکها
- انجام پروسه اتوکلاو بلوک هبلکس
- برش بلوک هبلکس
- خشک و بستهبندی کردن بلوک هبلکس
مراحل اجرای بلوک هبلکس
اجرا و اتصال بلوکهای هبلکس به یکدیگر نیز نیازمند یک سری مراحل مخصوص است که بایستی به دقت این مراحل را طی کنید. مراحل اجرایی بلوک هبلکس به شرح ذیل خواهد بود:
- اجرای ردیف اول دیوار هبلکس
- اجرای ردیفهای بعدی هبکس
- استفاده از ملات یا چسب هبلکس
- کلاف بلوکهای هبلکس با یکدیگر
- اجرای تأسیسات برق و مکانیکی
- انجام اندودکاری هبلکس
- اجرای نما در دیوارهای هبلکسی
بلوکهای هبلکس در چه زمینههایی مورد استفاده قرار میگیرند؟
عمده کاربرد بلوک هبلکس با توجه به ابعاد و ساختاری که دارد در زمینه دیوارچینی داخلی و خارجی است و اغلب در سازههای صنعتی، مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
نقاط قوت و ضعف بلوک هبلکس
بلوک هبلکس یا AAC با وجود خاصیت متخلخل از یک سری نقاط قوت و ضعف برخوردار است که در ادامه سعی داریم شما را با مهمترین و رایجترین این مزایا و معایب آشنا کنیم:
نقاط قوت | نقاط ضعف |
عملکرد و کیفیت بالا | مقاومت فشاری کم |
وزن بسیار سبک | هزینه بالای تولید |
عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی | عدم امکان استفاده در دیوار باربر |
دوستدار محیط زیست | قیمت نسبتاً بالا |
مقاوم در برابر زلزله و حریق | |
سرعت اجرای بالا | |
کاهش بار مرده سازه | |
افزایش استحکام و مقاومت سازه |
قیمت هبلکس چقدر است؟
پساز آشنایی کامل با ماهیت بلوک هبلکس و ویژگیهای آن ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که قیمت هبلکس چقدر است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که هبلکس رضوی بهدلیل برخورداری از ویژگیهای منحصربهفرد و استفاده از ترکیبات و تجهیزات روز دنیا در ساخت به مراتب قیمت بالاتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارد. بااینحال شما میتوانید برای اطلاع از قیمت نهایی بلوک هبلکس با کارخانجات و تولیدکنندگان این بلوک ساختمانی تماس بگیرید.
خرید بلوک هبلکس
اگر شما نیز قصد خرید بهترین بلوک ساختمانی برای افزایش مقاومت و استحکام سازهتان را دارید به شما خرید بلوک هبلکس را پیشنهاد میکنیم. این بلوک بتنی سبک با توجه به متریال و ساختاری که دارد از سازه شما در برابر فشارهای وارده و عوامل طبیعی از جمله زمینلرزه به بهترین شکل ممکن محافظت خواهد کرد. برای خرید بدون واسطه و مناسب بلوک هبلکس پیشنهاد میکنیم که بلوک موردنیازتان را حتماً از درب کارخانه و با بهترین قیمت خریداری کنید. با خرید بلوک هبلکس از درب کارخانه، واسطهگران و دلالان بازار مصالح ساختمانی حذف میشوند و درنهایت شما میتوانید بلوک هبلکس را با قیمت مناسبتری تهیه کنید.
برچسب ها : انواع هبلکس , بلوک ساختمانی , هبلکس
دسته بندی : مقالات
